(ВІДЕО) Офіцер має бути там, де йде війна

НАЗАД
15 березня 2024 12:21

Офіцер-прикордонник на ім’я Федір та псевдо «Шеф» з початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на передових позиціях півночі й сходу України.

Таке псевдо, каже, причепили підлеглі, які всі як один називали його, свого начальника, коротко – «Шеф». Так і пішло.

Службова доріжка склалася так, що по завершенню навчання в Національній академії Держприкордонслужби України молодий лейтенант був розподілений в бойовий підрозділ Житомирського прикордонного загону – комендатуру швидкого реагування. Тут офіцер на посаді начальника прикордонної застави вогневої підтримки й зустрів велику війну. Саме його прикордонний підрозділ, спільно з військовослужбовцями Збройних сил, першим прийняв бій на півночі, знищивши декілька одиниць техніки противника та стримавши рух ворожої колони на столицю України – Київ. Тут таки на півночі, на межі Київщини й Житомирщини, військовослужбовці його підрозділу вмілими діями підбили два ворожі бойові гелікоптери ворога, серед яких горезвісний Ка-52 «Алігатор». Вертольоти регулярно здійснювали обстріли позицій Сил оборони, залітаючи, на той час, з непідконтрольної території України, чим завдавали значних руйнувань позиціям захисників та інфраструктурі населених пунктів прикордоння.

Надалі військовий в складі бойового підрозділу вибув у свою першу ротацію на схід, а саме Харківську та Луганську області. Тут, поряд з виконанням своїх безпосередніх обов’язків, був також і старшим групи безпілотних літальних апаратів. Під його керівництвом оператори FPV-дронів знищили не одну важку одиницю техніки противника, зупиняючи масовані наступальні дії противника. Його підрозділ активно долучався до штурмових дій, звільняючи рідну землю від окупаційної нечесті.

Надалі була друга ротація на схід, цього разу – Авдіївський напрям Донеччини. Тут підрозділ прикордонників продовжив нищити ворога, завдаючи йому непоправних втрат. Поряд з іншими бойовими досягненнями, бійці «Шефа» за допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів знищили два ворожих штурмових літака СУ-25.

Думки офіцера прикордонника, спогади про перші дні повномасштабного вторгнення ворога на півночі, й перший спротив, оборона, бої на сході, проведення підготовки в підрозділі, розуміння, крізь призму бойового досвіду, хто має бути на бойових позиціях та мотиваційні чинники захисника дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси